Unavantaluna

Unavantaluna je ansambl glazbenika ujedinjenih zajedničkim sicilijanskim podrijetlom i strašću prema umjetnosti i narodnim tradicijama svog kraja. Ovaj projekt prožima snažna potreba za spajanjem prošlosti i sadašnjosti, tražeći moguću ravnotežu između tradicije i inovacije. Iz tog razloga, tarantele, contradanze i pjesme pomorske tradicije pojavljuju se uz originalne skladbe izvedene u tradicionalnom stilu.

Unavantalunu su 2004. godine osnovali Carmelo Cacciola, Luca Centamore, Pietro Cernuto i Francesco Salvadore, a četiri osnivača i dalje čine osnovnu postavu grupe. Tijekom godina, Unavantaluna je nastupala u Italiji i inozemstvu, dosežući 4 kontinenta, od Njemačke do Francuske, od Tunisa do Švicarske. Imali su čast predstaviti svoj nastup u Nacionalnom kazalištu u Taipeiju 2016. godine, a 2013. godine Unavantaluna je sa svojom pjesmom Isuli osvojila nagradu Andrea Parodi, najvažnije priznanje u Italiji posvećeno svjetskoj glazbi.

Sicilijanske pjesme i snažni glasovi, arhaični glazbeni instrumenti i milenijske priče, aranžmani i novi zvukovi: grupa s velikim utjecajem i vrlo očaravajuća tijekom svojih nastupa uživo!

Line-up
Carmelo Cacciola vokal, kretska lutnja
Luca Centamore vokal, gitara
Pietro Cernuto vokal, gajde, friscaletti (sicilijanske flaute)
Francesco Salvadore, vokal

Unavantaluna

Skip to content
Pregled privatnosti
Porto Etno

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.

Neophodni kolačići

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Kolačići trećih strana

Ova web stranica koristi Google Analytics, Facebook Pixel i Microsoft Clarity za prikupljanje anonimnih informacija kao što su broj posjetitelja na stranicu i najpopularnije stranice.

Omogućivanjem ovog kolačića pomažete nam u poboljšanju naše web stranice.