28.-29.6.2024. / RIJEKA, HRVATSKA / EXPORTDRVO
La Cantiga de la Serena

La Cantiga de la Serena iz talijanskog Salenta ansambl je glazbenika i istraživača koji obnavljaju i prerađuju drevnu glazbu mediteranskog bazena, koja je oduvijek predstavljala pravi kulturni most između Istoka i Zapada.

Njihova glazba ocrtava imaginarno putovanje na kojem se drevne sefardske cantigas (izraz iz baštine španjolskih Židova) isprepliću s tradicionalnim melodijama iz Apulije (narativne pjesme, tarantelle), grčki syrto stapa se s pjesmom iz Grecìe Salentine, dražesni zvuci sirijske melodije prelaze preko svečane silovitosti napuljske villanelle, dok se ne stope u strastvenom ritmu makedonskog hora.

Dijalog ljubavi koji se šapuće između mora i ženskog, pjesma sirene koja nastavlja opčinjavati putnike svih vremena. Korištenje glazbenih instrumenata koji pripadaju različitim kulturama i prostor dat improvizaciji poboljšavaju izvođenje repertoara koji slavi slobodno izražavanje glazbenika, njihov način osjećanja i filtriranja ovih drevnih pjesama ljubavi, molitve i radosti.

Članovi:
Adolfo La Volpe (oud, gitara, bouzouki, portugalska gitara)
Fabrizio Piepoli (glas, swing gitara, santur, daff)
Giorgia Santoro (flauta, bas flauta, bansuri, limena zviždaljka, keltska harfa)

La Cantiga de la Serena


Dnevne ulaznice:
€10 do 31.5.
€15 od 1. do 27.6.
€20 na dane festivala

Festivalske ulaznice:
€18 do 31.5.
€25 od 1. do 27.6.
€35 na dane festivala

Prodajna mjesta:
blagajna HKD-a, sat vremena prije početka programa
– online na mojekarte.hr *
Dallas Music Shop *
Foto Revija *
– benzinske postaje Petrol / Crodux *
– na dane festivala na ulazu u Exportdrvo, sat vremena prije početka programa

* na ulaznice kupljene online, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji ili Petrolu / Croduxu plaća se dodatnih €0,95 za obradu transakcije

Skip to content