28.-29.6.2024. / RIJEKA, HRVATSKA / EXPORTDRVO

Festival

Porto Etno međunarodni je festival world musica i gastronomije koji se u Rijeci održava od 2017. godine.

Cilj festivala je putem glazbe i gastronomije promovirati multikulturalnost, različitost i toleranciju.

PortoEtno - Glazba
GLAZBA

Na festivalu su u proteklih šest godina nastupili izvođači sa svih strana svijeta, a među njima su Božo Vrećo, Amira Medunjanin, Braća Teofilović, Boban Marković, Iva Bittová, Vasil Hadžimanov, Lado Electro, Baba Zula, Dunja Knebl, Acid Arab, Saba Anglana, Karandila Gypsy Brass Orchestra, Denise Dantas, Nina Kraljić, Divanhana, Bandanera Afrobeat, Arakne Group, Maya Kamaty, Ketekalles, N.O.H.A., Tamara Obrovac…

PortoEtno - Gastronomija
GASTRONOMIJA

Uz koncertni program na Porto Etno festivalu se u posebnom gastronomskom i folklornom programu predstavljaju i udruge nacionalnih manjina. Na festivalu svake godine sudjeluje preko 100 izvođača i kuhara u čijim programima uživa oko 2.000 posjetitelja.

PortoEtno - Prostor
PROSTOR

Festival se održava u Exportdrvu, u hali površine 5.400 m², po uređenju 2020. godine postala je novo kulturno središte Rijeke namijenjeno izložbama, sajmovima, glazbenim i scenskim nastupima, i od tada neumorno ugošćuje najrazličitija događanja.

PortoEtno - Povijest
POVIJEST

Festival je utemeljen na 20 godina tradicije manifestacije Etno smotra koja se u Rijeci održavala s ciljem prezentiranja kulture nacionalnih manjina koje djeluju u gradu i županiji, a svoj novi oblik i naziv Porto Etno dobio je u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Od 2020. godine organizaciju preuzima Hrvatski kulturni dom na Sušaku (HKD).

Skip to content