28.-29.6.2024. / RIJEKA, HRVATSKA / EXPORTDRVO
Marina Satti
Marina Satti

Marina Satti grčka je pjevačica, tekstopiskinja, glumica i glazbena producentica. Njezina glazba kombinira tradicionalne grčke, arapske i balkanske zvukove s urbanim elementima, ritmom i produkcijom. Ove će godine predstavljati Grčku za 50. obljetnicu njihovog prvog sudjelovanja na Eurosongu s pjesmom Zari.

Uz različite kulturne utjecaje, Marina se od malih nogu bavila dizajnom i glazbom. Studirala je dramu i arhitekturu te stekla diplomu klasičnog klavira i klasičnog pjevanja. Godine 2009. predstavljala je Grčku u Europskom jazz orkestru (EBU), dok je 2011. diplomirala sa stipendijom na Berklee College of Music (suvremeno pisanje i produkcija).

Radila je s umjetnicima kao što su Bobby McFerrin, Paco de Lucia, Wayne Shorter, Danilo Perez, Nikos Mamagakis, Nikos Kypourgos, Stavros Gasparatos i surađivala je, kao glumica, s Nacionalnim kazalištem Grčke, Grčkom nacionalnom operom, The Athens i Festivalom u Epidaurusu. Godine 2016. Marina je osnovala žensku vokalnu skupinu pod nazivom Fonέs. Godine 2017. osnovala je zbor Fonέs sastavljen od 50 žena, a njezin posljednji singl Mantissa koji je sama orkestrirala premašio je 35 milijuna pregleda na YouTubeu. Dosegla je broj 1 na grčkim i bugarskim ljestvicama i osigurala joj svjetski izdavački ugovor s tvrtkom Universal Music Berlin.

U studenom 2017. Marina se pojavila na Googleovoj pozornici Europe on Stage u Bozar centru lijepih umjetnosti u Bruxellesu, što ju je uvrstilo među 10 najzanimljivijih YouTube izvođača 2017. Osim toga, čitatelji Votre Beaute izglasali su je za najbolju glazbenicu godine.

Godine 2022. Satti je objavila svoj prvi cjelovečernji album Yenna, dok je 2023. eksperimentirala isporukom kratkog dokumentarca Flabouro kao i Tucutum, pjesme-komentara na Balkan trap, koja je postala viralna u ljeto 2023.

Marina živi u Ateni, eksperimentira s polifonom glazbom i sklada originalnu glazbu za kazalište i kino.

Marina Satti


Dnevne ulaznice:
€10 do 31.5.
€15 od 1. do 27.6.
€20 na dane festivala

Festivalske ulaznice:
€18 do 31.5.
€25 od 1. do 27.6.
€35 na dane festivala

Prodajna mjesta:
blagajna HKD-a, sat vremena prije početka programa
– online na mojekarte.hr *
Dallas Music Shop *
Foto Revija *
– na dane festivala na ulazu u Exportdrvo, sat vremena prije početka programa

* na ulaznice kupljene online, u Dallas Music Shopu ili Foto Reviji plaća se dodatnih €0,95 za obradu transakcije

Skip to content