28.-29.6.2024. / RIJEKA, HRVATSKA / EXPORTDRVO
Vijesti

Uz snažna world music imena, riječkom Porto Etno festivalu pridružuje se i Neno Belan

Ispred Exportdrva, upečatljivim ružičastim rekvizitima najavljen je osmi po redu festival world musica i gastronomije Porto Etno koji će se održati 28. i 29. lipnja u Exportdrvu. Već po završetku konferencije, jasno je da osvježeni vizualni i verbalni identitet festivala nagovještavaju razmjenu dobrih vibracija i vikend uživanja u različitim svjetskim kulturama.

Edvin Liverić, ravnatelj HKD-a na Sušaku i Jelena Tondini, koordinatorica programa i organizatorica Porto Etno festivala predstavili su detalje bogatog programa. 8. izdanje festivala donosi mješavinu glazbenih žanrova, etno glazbe i tradicionalnih plesova, nadopunjenu širokom paletom svjetskih gastronomskih delicija.

Novo izdanje festivala dovodi Nena Belana, Kirila Džajkovskog i ovogodišnju grčku eurovizijsku predstavnicu Marinu Satti

Na konferenciji je sudjelovao i voditelj Porto Etno orkestra Zoran Majstorović koji je premijerno najavio nastup Nena Belana, snažne lokalne podrške ovogodišnjeg programa. Neno Belan se uz pratnju orkestra pridružuje ostatku solista – Barbari Munjas, Albi Nacinovich te Borisu Štoku, također prisutnom na konferenciji.

U svom najjačem izdanju do sada, Porto Etno riječkoj publici dovodi omiljenog makedonskog glazbenika Kirila Džajkovskog i ovogodišnju grčku eurovizijsku predstavnicu Marinu Satti.

Ovogodišnje izdanje festivala će uz brojne novitete po prvi puta imati i svoje svečano otvaranje. Povodom obilježavanje petnaeste obljetnice uvrštavanja istarske ljestvice na UNESCO popis nematerijalne baštine, užim centrom Rijeke proparadirat će kulturno-umjetnička i folklorna društva Primorsko-goranske županije. Parada kreće 28.6. u 18 sati s Jadranskog trga preko cijelog Korza, a predvodit će ju glazbeno društvo Spinčići s prigodnim repertoarom, dok će na nekoliko punktova uzduž rute folklorna društva prezentirati svoju baštinu. Parada će završiti smotrom društava ispred Exportdrva i uz prigodni nastup pjevačkog zbora Sempre Allegro.

Gastronomsku ponudu obuhvaćaju specijaliteti brojnih kuhara iz raznih zemalja

World music i etno su dio glazbenog programa, a gastronomska ponuda će kao i dosad obuhvatiti recepte iz raznih zemalja, uključujući Hrvatsku. Svake godine, na festivalu sudjeluje preko stotinu izvođača i kuhara, a programima uživa oko dvije tisuće posjetitelja. Festival će ponuditi širok spektar tradicionalnih jela, dostupnih u Porto Etno kuharici.

Porto Etno Festival sjajna je uvertira u ljetnu riječku scenu, a novinari i javnost pozvani su da podrže ovu manifestaciju koja promiče raznolikost i bogatstvo etno glazbe i kulture.

Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti u Dallas Music Shopu, Foto Reviji, Petrol / Crodux benzinskim postajama, na blagajni Hrvatskog kulturnog doma te online na sustavu mojekarte.hr.

Skip to content