28.-29.6.2024. / RIJEKA, HRVATSKA / EXPORTDRVO
Voices in Etno: Boris Štok, Barbara Munjas, Alba Nacinovich… + Porto Etno orkestar

Za Porto Etno orkestar može se reći da je glazbeni temelj festivala; od samog početka festivala 2017. godine nastupa na svakom Porto Etnu kao pratnja brojnim gostima, ali i s vlastitim numerama.

Ove godine festivalski orkestar će popratiti 5 poznatih glasova u novom Porto Etno programu Voices in Etno – Boris Štok, Barbara Munjas i Alba Nacinovich prvi su na popisu glazbenika koji će svoje hitove otpjevati u potpuno novim aranžmanima, ostale otkrivamo uskoro…

Boris Štok autor je pjevač i tekstopisac. Svoj debitantski EP Puls predstavio je 2017., te iste godine biva nominiran za nagradu Porin kao najbolji novi izvođač. Na Porinu je nagrađen već sljedeće godine u kategoriji Najbolji album alternativne glazbe za svoj prvi samostalni dugosvirajući album Ispod kože, a nominaciju dobiva i zadrugi samostalni album Uvijek dio mene. U studenom 2022. izašao mu je i treći studijski album naziva 3, a nastupio je na Izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, Dori 2023. i 2024. Suosnivač je i dugogodišnji član višestruko nominirane i nagrađivane grupe Quasarr u kojoj djeluje kao autor tekstova, koautor glazbe i glavni vokal, a uz to s Vedranom Križanom ima i projekt Manofon u sklopu kojeg je izdao dva albuma.
Boris Štok

Barbara Munjas je glazbenica iz Ike koja je na glazbenoj sceni prisutna preko 15 godina. Iza sebe ima višegodišnji rad i djelovanje u poznatom istarskom bendu Gustafi, zatim autorsku fazu u svom bendu Barbari s kojima iza sebe ima 2 albuma i jednu Karlovačko Rockoff nagradu za najboljeg izvođača, a od 2017. godine počinje nastupati pod svojim imenom stvarajući zvuk i pjesme koje se razlikuju od prijašnjeg rada s Barbarima. Osim autorske glazbe uključena je i u projekt Jazzistra Orchestra, u ulozi solistice programa Jazzistra svira KUD Idijote. Okušala se i u stvaranju glazbe za predstave, a s predstavljanjem na Dori 2024. najavljuje novi album na hrvatskom jeziku kojeg ostvaruje u suradnji sa Zoranom Majstorovićem kao autorom svih aranžmana pjesama najavljujući promjenu u zvuku i pristupu.
Barbara Munjas

Alba Nacinovich je diplomirana jazz pjevačica koja studije završila u Trstu u Italiji i na konzervatoriju u Portu u Portugalu. U više je navrata nagrađivana kao kompozitorica, aranžerka i izvođačica u domeni jazz, zabavne, elektronske i filmske glazbe. Nastupala je diljem Europe s renomiranim glazbenicima i predstavila se na brojnim prestižnim pozornicama poput bečkog Porgy&Bess, londonskog Ronnie Scott’s Upstairs, pariškog sjedišta Radio France te Pulske Arene.
Sa svojim electro duom The Hunting Dogs je 2019. osvojila prvu nagradu za Najbolji neafirmirani bend na talijanskom festivalu ArezzoWave te Nagradu za glazbenu inovativnost na Karlovačko Rock-off festivalu 2015. Sa sastavom Alba&Leo izdala je 2023. autorski Adultish EP.
Profesorica je Jazz pjevanja na talijanskom Konzervatoriju Nino Rota.
Alba Nacinovich

Porto Etno orkestar predvodi nagrađivani riječki multiinstrumentalist Zoran Majstorović (gitara, oud, voditelj orkestra), a tu su još Borko Rupena (bubanj), Bojan Skočilić (kontrabas, električni bas), Dorian Cuculić (klavijature), Vanja Vitezić (udaraljke) i Robert Mikuljan (truba).
Zoran Majstorović


Dnevne ulaznice:
€10 do 31.5.
€15 od 1. do 27.6.
€20 na dane festivala

Festivalske ulaznice:
€18 do 31.5.
€25 od 1. do 27.6.
€35 na dane festivala

Prodajna mjesta:
blagajna HKD-a, sat vremena prije početka programa
– online na mojekarte.hr *
Dallas Music Shop *
Foto Revija *
– na dane festivala na ulazu u Exportdrvo, sat vremena prije početka programa

* na ulaznice kupljene online, u Dallas Music Shopu ili Foto Reviji plaća se dodatnih €0,95 za obradu transakcije

Skip to content